Pediatria

Molts pares us preguntareu, i per què he de tractar al meu bebè si aparentment no li fa mal res?

Doncs la resposta és molt senzilla, la osteopatia pediàtrica exerceix un paper molt important en la prevenció de patologies o problemes de creixement en un futur proper. És important saber que és compatible amb la medicina convencional i que no només és curatiu sino també preventiu, com ja hem esmentat anteriorment.

És molt habitual que el nadó presenti alguna dificultat alhora de succionar i agafar bé el pit. Això pot ser degut a una anquiloglosia (frenet curt), ho podem detectar per poder derivar a temps a un especialista i també ho podem tractar un cop s’ha dut a terme la intervenció del pediatre.

 

D’altra banda, pot ser que el teu petit/a presenti plagiocefàlia, tortícolis congènita al néixer. En aquests casos és molt important començar a tractar-ho amb osteopatia durant el primer any de vida.

El tractament pediàtric es pot dur a terme en nadons recent nascuts. Lo ideal és aplicar el tractament durant els 6 primers mesos de vida, que és quan més efectives són les tècniques perquè les fontanel·les i les sutures cranials encara no s’han tancat i el bebè té la capacitat de reabsorbir molt millor l’efecte de les tècniques. És recomanable acudir en els primers mesos de vida amb l’objectiu de detectar aquells possibles desajusts que en la majoria de casos passen desapercebuts.

 
 
about
about

En molts casos els nadons ploren i els pares no saben la causa d’aquest plor desconsolat. En molts casos la causa són petits bloquejos a nivell cranial, petites lesions traumàtiques provinents del moment del part, tan sigui natural o amb cesària. No és greu, però si equilibrem i alliberem aquests bloquejos podem evitar aquest patiment al petit/a. Hem de conèixer el denominat còlic del lactant, ja que quan no hi ha una causa objectivable del plor que presenta el nadó s’etiqueta freqüentment en còlic. Aquest, amb un suau tractament osteopàtic es sol alleujar i arribar a eliminar. Recomanem fer un seguiment durant el període de creixement del nen/a i en l’època de canvis hormonals.

Ir al contenido