Fisioteràpia respiratòria pediàtrica

  • Home
  • Fisioteràpia respiratòria pediàtrica

La fisioteràpia respiratòria és una branca de la rehabilitació que permet millorar la qualitat de vida dels pacients que pateixen afeccions o malalties pulmonars. En Fisioteràpia i Osteopàtia MN podràs trobar aquest servei realitzat únicament per especialistes. 

QUÈ ÉS LA FISIOTERÀPIA RESPIRATÓRIA?

La fisioteràpia respiratòria és una tècnica que té com a objectiu tractar i prevenir les malalties dels pulmons, mitjançant els exercicis respiratoris, els entrenaments musculars i el drenatge postural.  

La fisioteràpia respiratòria està indicada en nadons i nens. En el cas del més petitis, és important saber auscultar els pulmons per poder prevenir o frenar a temps una bronquitis, pneumònia o altres malalties.  Amb les tècniques de tractament ajudem a mobilitzar el moc perquè els hi sigui més fàcil d’eliminar i drenem tots els canals bronquials i de les vies superiors.

QUINES MALALTIES ES PODEN TRACTAR GRÀCIES A LA FISIOTERÀPIA RESPIRATÒRIA?

En els casos de nadons i nens petits es poden tractar les següents malalties:

  • Bronquitis
  • Pneumònies
  • Otitis
  • Asma

Gràcies a la rehabilitació logrem ajudar-los a respirar millor i alleugerir els símptomes.

Com es fa?

Es posen en pràctica diferents mètodes per a la rehabilitació respiratòria en la infància:

Drenatge postural

Aquesta és la millor manera d’eliminar les secrecions mucoses en nens. Adoptant algunes postures es logra que el nen dreni els mocs amb la gravetat cap als bronquis majors i la tràquea, expulsant-los finalment amb la tos.

Exercicis d’expansió toràcica

Els exercicis d’expansió toràcica son de gran ajuda per millorar la ventilació pulmonar. 

Alliberació del diafragma

Gràcies a aquest mètode s’aconsegueix millorar la mecànica respiratòria. 

 

 

Les malalties respiratòries poden produir molta angoixa i malestar en el més petits de la casa. En els nostre centre som experts en fisioteràpia respiratòria i ajudem sovint a nadons i nens de qualsevol edat a millorar la seva salut física i aliviar els símptomes provocats per la bronquitis, la pneumònia, la otitis, entre d’altres afeccions. A més a més, gràcies a aquesta teràpia també s’aconsegueix recuperar el benestar i la calma.

Ir al contenido