Aquesta teràpia la trobem dins de l’àmbit de la fisioteràpia, es fonamenta de l’anàlisi, estudi i observació de l’anatomia, fisiologia i la manera en que emmalalteix el ésser humà.

Com ja sabem, amb el pas del temps i l’estil de vida anem acumulant tensions, perdent elasticitat, ens anem “deformant” i poc a poc encongint. Es poden formar rigideses que afectaran a les articulacions, als teixits tous (músculs), a la circulació sanguínia i limfàtica, comprimint així nervis i vasos, poden aparèixer finalment la patologia.

Una estructura en desequilibri pot alterar altres estructures a distància, per mitjà de mecanismes compensatoris del cos humà mal solucionats.

S’han de tenir en compte quatre pilars: la respiració, la dieta, l’estat físic i l’estat psíquic. Per això és molt important l’harmonia entre aquests quatre pilars, que s’ha de restablir i mantenir.

En la pràctica clínica, es realitzen uns exercicis de forma activa on hem de sincronitzar la respiració i el moviment articular global amb l’objectiu de facilitar la sincronització articular i muscular.